2 su bardağı kırmızı mercimek
½ su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
¼ su bardağı zeytinyağı
3 iri soğan
6 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Mercimek ve pirinci ayıkla, yıka, tencereye koy, su ilave et,
BÖRÜLCE SALATASI (ANTALYA)
Malzemeler:
500 gr. börülce
3 adet kırmızı etli biber
1 adet domates
1 adet soğan
3 adet ince kıyılmış taze soğan
3-4 diş sarımsak
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet limon
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Börülcelerin iki ucu kesilerek ikiye bölünür, kaynayan tuzlu suda haşlanır. Tabağa alınan börülcelerin üzerinde 1 kepçe haşlama suyu gezdirilir. Kırmızı etli biber 200 derecelik fırında közlenir, sonra börülce ebadında şeritler halinde kesilerek börülcelere katılır. Piyaz şeklinde doğranan soğanlar da börülcelerin üzerine konur. Kabuklan soyulmuş domatesler küp küp doğranılarak, ince kıyım taze soğanlar ve maydanozlarla birlikte salataya karıştırılıp harmanlanır. Ayrı bir kapta limon suyu, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı karıştırılarak salatanın üzerinde gezdirilir.
BİBER FRİGYA DOLMASI (ANTALYA)
Malzemeler:
6 adet büyük boy dolmalık biber
350 gram dana kıyması
2 bardak zeytinyağı
50 gram yer fıstığı içi
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kızartmak için zeytinyağı
Üzeri için:
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı galeta unu
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Biberleri yıkadıktan sonra sap tarafından
YAHNERA (KARIŞIK OT YEMEĞİ) (ANTALYA GİRİT MUTFAĞI)
Kçunades (gelincik), Sarikaça (katırtırnağı), Astates, Asgadates (iğnelik, hanımın iğnesi), deve kengeri ve başka kenger çeşitleri vb. otlarla etli veya etsiz yapılabilir. Etlisinde tencerede önce kuşbaşı et sonra soğan kavrulduktan sonra isteğe göre salça konur veya beyaz olacak şekilde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder